Tayfun Genç

Wat begon met een kleurrijke carrière bij de ‘scouts Vloeiende’ draaide al snel uit in een stevig engagement.

Zo zat Tayfun tien jaar in de jeugdraad en richtte hij het jeugdhuis Zwarte Paula èn het Notchez festival op. Hij pootte het jeugdhuis neer en bouwde het uit tot een vaste waarde. Van het Notchez festival maakte hij een waar begrip met jaarlijks ruim 6.000 bezoekers. Enkele uit de hand gelopen hobby’s van Tayfun.

Van opleiding is hij kunstfotograaf en leerkracht. In het dagelijkse leven werkt hij voor de jeugddienst van Zwijndrecht als jeugdmedewerker. Hij is daar verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van het jeugdhuis, de ondersteuning van de jeugdverenigingen en de werking van het jeugdcentrum.

Kortom: als er iemand is die dagelijks met jongeren bezig is zowel in zijn vrije tijd als op professioneel vlak, is er maar één naam die naar boven springt.

“Van mijn hobby mijn beroep maken en combineren met een druk gezinsleven als jonge vader is dan ook even hectisch als het leuk is. Maar de kansen grijpen wanneer ze zich voordoen en er gewoon helemaal en vol enthousiasme voor gaan blijft cruciaal. Mijn keuze om me kandidaat te stellen en mijn engagement naar een volgend niveau te tillen was dan ook niet meer als logisch na de vraag van de schepen van jeugd en de burgemeester om hun team te versterken.”

Dirk over...

  • Tayfun is één van de misschien verrassende nieuwkomers in onze ploeg. Maar als oud scoutsleider, stichter van het jeugdhuis en organisator van Notchez is hij onze ervaren krijger die beter dan wie ook alles van jeugdbeleid kent.

    Dirk Van MechelenBurgemeester